B2B-kommunikation som syns

Med uppdraget att öka kännedomen om Tetra Pak Services skapade vi en serie animerade filmer. Resultatet? Världens kanske mest sedda videos om livsmedelsskydd och leveranssäkerhet.

Tetra Pak är en av våra äldsta kunder. FEW har genom åren arbetat med många delar av deras olika affärsområden – från intern till global kommunikation. Vi har gjort strategiska workshops, stora utställningar och digitala säljverktyg som idag används över hela jorden. Utöver det har vi skapat en rad rätt hyfsade filmer för både förpacknings- och servicedelen av Tetra Pak.

Tetra Pak Services arbetar med servicelösningar som förbättrar prestandan, optimerar kostnader och säkerställer livsmedelsskyddet för företag inom livsmedelsindustrin.

Vi fick i uppdrag att skapa kommunikation för att öka kännedomen om Tetra Pak Services. Framförallt bland produktionsansvariga inom livsmedelsindustrin världen över. 

Idén var att ta ett steg bort från det ibland sterila formspråk som brukar vara förknippat med liknande produkter och tjänster. Istället skapade vi en serie animerade filmer som byggde på analogier av enkla vardagssituationer och fokuserade mer på känsla och igenkänning. 

Filmserien gav ett nytt tilltal i en relativt sett konservativ bransch och överträffade direkt alla förväntningar och uppsatta mål. De tre filmer som hittills har släppts har på några månader fått över 250 000 visningar på Youtube.