En hyllning till den lokala matscenen

Skåne och Malmö har växt fram som en av de tyngre regionerna i den rådande mat- och restaurangboomen. Tillsammans med Malmö Turism ville vi lyfta Malmös restaurangvärld – och några av personligheterna bakom.

Kände du till att “Best restaurants” är den vanligaste internationella sökningen på Google och Youtube i kombination med ”Malmö”? Med tanke på att Skåne och Malmö vuxit till en av de främsta regionerna i det senaste årtiondets nordiska matboom är det kanske inte någon större överraskning.  

Kruxet: det har tidigare inte funnits något spännande filmmaterial att hitta för de potentiella internationella besökare som varit intresserade av vad som kokade i grytorna i Malmö.

Det ville vi och Malmö Turism ändra på. Därför såg vi till att skapa just det: fängslande innehåll som visar upp Malmös restaurangvärld och några av människorna bakom.

Lösningen blev tre dokumentära kortfilmer som hyllar matstaden Malmö och lyfter fram några av stadens främsta hjältar vid spisen. 

Mottagandet var fantastiskt. Den första månaden sågs filmerna av över 250 000 personer och kampanjen hamnade på 4:e plats i Resumés "Månadens kampanj" i kategorin content.