Mammabekännelser gav styrkekramar i massor

Med igenkänningshumor och användaregenererat innehåll lyckades vi och Bel Nordic skapa en like-raket av ett minimellis för barn. Under 2017 har mammabekännelser.se fått hundratusentals att skratta åt den omaskerade vardagen som småbarnsförälder.

Våren 2017 ville Bel Nordic relansera sin produkt Cheez Dippers, ett omtyckt minimellis för barn. Utmaningen var att få föräldrar att bry sig om ett sådant enkelt mellanmål, när de från alla håll hetsas att laga allting från grunden.

Vi ansåg att det var hög tid att lätta lite på stressen för mammor och – samtidigt som vi delade med oss av några goda skratt – visa att föräldraskap inte behöver vara perfekt.

Istället för att följa duktighetstrenden och sprida bilder på egengjorda puréer, hembakat och snittblommor ville vi vända på perspektivet och berätta att det är okej att smygäta godis, blanda ihop sina tvillingars namn eller dra en vit lögn för barnen för att få lite välbehövd egentid.

Därför skapade vi mammabekännelser.se, en plats där föräldrar anonymt kunde få skriva av sig om sin vardag, helt utan filter. Och utan att få skuldkänslor.

Alla som delade med sig av en bekännelse, fick en kupong för ett gratis paket Cheez Dippers.

Siten sjösattes på mors dag. I samarbete med den populära serietecknaren Louise Winblad från Hej Hej Vardag illustrerade vi de bästa bekännelserna och delade med oss av dem i sociala medier.

Resultat

Mammabekännelser blev en omedelbar succé. Under kampanjperioden hade sajten över 144 000 unika besökare. 40 procent av läsarna hade dessutom besökt sajten mer än en gång.

Succén gjorde också Cheez Dippers till ett välkänt namn i småbarnshushållen. Kännedomen i målgruppen ökade med 4 800 procent och sökvolymen för ”Cheez Dippers” ökade med 2400 procent.

Som om inte det vore nog, ökade försäljningen med hela 189 procent jämfört med samma period föregående år. 

"När vi var på BVC frågade sköterskan vad vi drack hemma. Vin och cola, varje dag! sa lillen med hög röst. Där satt jag med rodnande kinder, även om det inte var sant."
"Det händer att routern går "sönder" rätt ofta hos oss, allra helst när det är fint väder ute och barnen hellre ska vara utomhus och leka än sitta vid datorn."
"Ställer klockorna fram och tillbaka - som det passar mig... för att få barnen att lägga sig tidigare eller gå upp senare."

Vid frågor kontakta

Petter Claesson, PR-konsult
Telefonnummer: +46 703 09 20 06