Med Sundet som närmsta granne

Från varv till modern stadsdel med utsikt över sundet. Tidigare i år hjälpte vi Peab Bostad att ta fram ett kommunikationskoncept för deras nybygge Dockporten. 

Bakgrund

När man tänker på den resa som stadsdelen Dockan gjort de senaste decennierna kan man inte annat än förundras. Då: ett pulserande varv. Ett varv som hjälpte till att sätta Sverige på kartan som en av världens främsta industrinationer. Idag: en modern och fullt utbyggd stadsdel. Nästan. För det finns en plats kvar. Och det är här Peab Bostad bygger Dockporten – alldeles vid kajkanten med utsikt över Sundet och småbåtshamnen. 

Uppdrag

FEW fick uppdraget att ta fram ett övergripande koncept för Dockporten. Syftet var att hitta och nå potentiella bostadsköpare. Under våren och sommaren har vi utvecklat konceptet "Med Sundet som närmsta granne" i en mängd kanaler. 

Utmaning

Det byggs väldigt många nya bostäder i Malmö generellt vilket har gjort att det blivit köparens marknad. Eftersom bostäderna inte skiljer sig åt särskilt mycket gäller det att se fastigheten som ett varumärke och ladda detta med mening och innehåll.

Lösning

En viktig beståndsdel i kommunikationen blev de nya grannarna en får som boende i Dockporten. Och då menar vi inte familjen Nilsson, Ali och Andersson – utan ålar, krabbor och maneter.

Exempel tidningsannons.
Exempel banner-annons.
Exempel annons Facebook.

Vid frågor kontakta

David Rosvall, Copywriter
Telefonnummer: +46 735 19 04 74