Sockerskola med My Kitchen Stories

Socker är sedan länge ett populärt diskussionsämne. Men plattformarna för fördjupande samtal om olika sockerarters betydelse för bak och matlagning har tidigare varit få. Därför startade vi Sockerskolan tillsammans med Dansukker och några Sveriges bästa konditorer, kockar och bagare. 

Nordic Sugar och deras varumärke Dansukker är en av våra äldsta kunder. Sedan 2006 har vi skapat material som inspirerar, underhåller, engagerar och utbildar om socker i allmänhet.

Socker är sedan länge ett populärt diskussionsämne i alla möjliga sammanhang. Men plattformarna för fördjupande samtal om olika sockerarters betydelse för bak och matlagning har tidigare varit få.

För att kunna föra en trovärdig och relevant dialog om socker och dess funktionalitet skapade vi Sockerskolan, en årligt återkommande inspirationsevent för press, bloggare och andra opinionsbildare i samarbete med några av landets främsta mat- och konditorprofiler. Joel Lindqvist, Daniel Roos, Marie Skogström och Paul Svensson är bara några av de stjärnor som har som har stått vid katedern och bakbordet genom åren för att sprida kunskap och inspiration genom åren. 

Hösten 2018 samarbetade vi med Sveriges senaste bakstjärna Camilla Hamid, också känd under sitt bloggalias My Kitchen Stories. Camilla tog fram ett antal exklusiva recept som förenade bakkulturer från världens alla hörn med klassiska svenska bakverk. 

Evenemanget fick ett enormt genomslag och spreds till 100 000-tals läsare i sociala medier. 

Genom vårt samarbete har Dansukker byggt långvariga och positiva relationer med redaktioner, bloggare och matjournalister. De har även stärkt sin varumärkeskännedom i branschen. Aktiviteterna får varje år stor uppmärksamhet i några av Sveriges största matmagasin. 

Baklavakladdkaka. Foto: Camilla Hamid.
Atayeftårta.Foto: Camilla Hamid.
Mehalabya. Foto: Camilla Hamid
Saumrolne. Foto: Camilla Hamid.

Vid frågor kontakta

Malin Fredriksson, Senior PR Advisor
Telefonnummer: +46 735 19 04 81