Uppköp värt att Firas

Firas Mohamed från Great Invest och vår VD CM Cronholm övar på att ta selfies.

Vi är sprudlande glada, peppade, entusiastiska, nyfikna, ödmjuka och ruggigt förväntansfulla över att få vara med och göra vågen för en ny storkoncern i kommunikations-Malmö med två byråer som kompletterar varandra ganska perfekt. Om vi tillåts säga det själva. 

Som några av er säkert redan känner till blev det nyligen klart att Firas Mohamad och Great Invest köper FEW. Malmöentreprenören äger sedan tidigare Great Agency. 

– Vi kommer att kunna skapa synergieffekter och ta tillvara på respektive byrås expertis och specialistkompetens. Det gör att vi får möjlighet att leverera ett bredare och mer modernt erbjudande till alla kunder, säger Firas Mohamad.

Great Agency har stor erfarenhet inom webb, design och digital utveckling medan våra egna styrkor är inom varumärkesstrategi, integrerad marknadskommunikation och PR. 

– Får du alla de disciplinerna att lira blir det en oslagbar kombination som ingen i regionen kan mäta sig med, säger Firas Mohamad. 

För oss på FEW innebär köpet inte bara att vi kan jobba vidare. Det innebär även att vi kan genomföra och göra saker som vi inte har haft möjligheter att göra tidigare. 

– Den stora fördelen med en kapitalstark investerare är att vi nu får råd att satsa. På medarbetare och den interna kulturen men också på att utveckla nya kreativa erbjudanden och sätt att hjälpa våra kunder. Firas och Great blir även en garanti för trygghet och stabilitet framåt, säger CM Cronholm, VD på FEW.  

För Firas Mohamad är köpet av FEW del av en långsiktig satsning.

– Vi kommer att skynda långsamt och initialt samla krafter för att sakta men säkert ta fram en reviderad strategi framåt. Vi känner ingen stress och tiden är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det blir bra och genomtänkt. Först och främst ska vi fortsätta ha en bra dialog med befintliga kunder och personal så att alla landar mjukt i det nya och vi tar till vara på den kompetens och expertis som finns på byrån idag, säger Firas Mohamad. 

Några rader om:  

Firas Mohamad
Entreprenör och investerare som ligger bakom Great Invest med ett 10-tal investeringar, varav Great Agency är en av dessa. Han var även en av investerarna i Tillväxt Malmö

Great Agency
Digital helhetsbyrå som levererar lösningar till allt inom webb, UX-design, e-handel, marknadsföring och content. Omkring 30-talet anställda.