De förstärker projektledare-teamet på FEW

Sofia Saile och Martin Gerge Nilsson är nya projektledare på FEW.

En New York-tokig yogaentusiast som tror på karma och en tennisspelande Pink Floyd-fantast. Sofia Saile och Martin Gerge Nilsson lärde känna varandra på PS Communication. Nu återförenas de på FEW som två av hörnstenarna i vårt nya projektledare-team.

Sofia Saile, Client Service Director.

Berätta lite kort om vad du har pysslat med de senaste åren.

– Jag har arbetat med reklamproduktion, marknadsföring, kommunikation och events i snart 20 år (gah!). Mitt första riktiga jobb var på byrån Eminent 1998. Innan FEW hade jag rollen som marknadschef hos en koncern inom byggbranschen. Tidigare var jag på PS Communication där jag hade delat ansvar för Malmö/Skåne-kontoret tillsammans med Martin som vi nu också anställt till FEW. Jag var även en del av CDON.COM och deras marknadsgrupp under många år. Så jag har erfarenhet både från byrå- och kundsidan.

Hur skulle du beskriva dig själv med några meningar.

– Jag är en glad och nyfiken New York-älskande Malmöit. En senior projektledare som tror på karma.

Vad kopplar du helst av med till vardags?

– Jag umgås gärna med vänner och familj. Reser så fort jag hittar en anledning. Inspireras av olika Instagram-konton och magasin, plöjer TV-serier och film och rusar till så många yogaklasser som det går för att balansera dagarna. 

Kan du inte ge oss ett tips på en tv-serie, podd eller liknande tidsfördriv som du gillar just nu?

– The Wire, Skam, Girls. För en dos NYC ser jag just nu serien Younger varje kväll när ett nytt avsnitt släpps. Sista säsongen av Bron hinner jag också med. Jag bläddrar gärna i vegetariska kokböcker och lyssnar på mina olika spotifylistor när jag cyklar genom Malmö.

Sofia Saile och Martin Gerge Nilsson lärde känna varandra när de jobbade ihop på PS Communication.

Martin Gerge Nilsson, account director.

Beskriv dig själv i ett par meningar.

– Jag vill gärna tro att jag är en glad och positiv typ som sprider glädje på jobbet. Om jag även uppfattas som sådan av min omgivning får andra avgöra. Klart är dock att jag drivs av utmaningar. 

Vad ser du fram mest mot i din roll som projektledare på FEW?

– Jag ser fram emot att se glädjen hos mina kollegor vid framgång och när vi lyckats med något tillsammans. Oavsett om det gäller enstaka projekt eller byrån som helhet. Framgång skall firas, tycker jag. 

Berätta lite om vad du har gjort de senaste åren.

– Jag har en rätt klassisk brokig bakgrund vilket innebär att jag har hoppat mellan kund och byråsidan några gånger nu. Först var jag ett antal år i Stockholm som Marknadschef på Svenska Tennisförbundet. Sedan flyttade jag ner till Malmö för att jobba i nästan tre år på PS Communication. Där hade jag förmånen att arbeta tillsammans med Sofia. Det är grymt kul att hon också har anslutit till FEW. De senaste två åren har jag varit på J2 Sourcing som Marknadschef vilket är B2B i sin finaste form. Nu ser jag fram emot att jobba med en massa nya bokstavs- och sifferkombinationer igen. 

Vad kopplar du helst av med till vardags?

– Jag vill säga familj men med tanke på att vi numera är fem personer i familjen så är frågan om det räknas som avkoppling. Glädje ger det i alla fall. Annars är det musik och träning i form av tennis, golf och löpning som gör mig lycklig.

Har du inte något tips på kulturellt tidsfördriv som du vill dela med dig av?

– Dessa typer av frågor kommer jag alltid att besvara med musik. Just nu är jag inne mycket på Pink Floyd, såväl gammalt som nytt. Mitt tips är att lyssna på klassiska "Wish You Were Here" först och sedan spola fram bandet ca 40 år och prova senaste släppet ”The Endless River”. Likheterna finns där.