Mattokigt formess skriver på för FEW

Caroline Hillgren är ny grafisk formgivare på FEW.

Hon älskar matlagning och fyller lägenheten från golv till tak med kokböcker och köksapparater. Och hon är vår nya grafiska formgivare! Vi är glada att få välkomna Caroline Hillgren till oss på FEW. 

Kan du inte berätta lite om dig själv och vad du har gjort tidigare?

– När jag var 19 flyttade jag ca 160 mil norrut, till Piteå. Där läste jag Upplevelseproduktion och Mediedesign på Luleå Tekniska Universitet. Jag blev kvar i Piteå i fyra år innan jag landade i Helsingborg och började jobba som Grafisk formgivare och AD. Nu senast kommer jag från Kollo i Helsingborg, där jag främst har jobbat med kampanjer men även en del med butiksutveckling. 

Vad utmärker en bra grafisk formgivare?

– Jag har lärt känna en del duktiga grafiska formgivare, som alla haft så olika egenskaper. Men generellt skulle jag säga att det är bra om du är strukturerad, formstark och gillar småpill. 

Vilka är dina starka sidor som formgivare?

– Jag är strukturerad, formstark och gillar småpill! Jag är väldigt noggrann och vill inte lämna något ifrån mig som jag inte känner mig stolt över.  

Var hämtar du inspiration ifrån i din yrkesroll?

– Jag älskar att bläddra i välgjorda magasin och andra trycksaker. Jag inspireras också väldigt mycket av andra människor. Både i min närmsta omgivning, som på min arbetsplats, och till exempel i sociala medier som Instagram. Typonördar bör följa @seblester och så kan man spana in @signebay för allmän själafröjd. 

Nämn något som du är riktigt bra på eller tycker om att göra när du inte är på jobbet.

– Matlagning är en stor del av mitt liv, som har blivit allt större. Tillsammans med min sambo fyller jag skåp, lådor och förråd med diverse kokböcker och köksapparater. Dock har vi en liten tillfällig dipp, med en 1,5 åring som mer än gärna tar all uppmärksamhet. 

Var äter du helst här i regionen just nu?

– Jag återkommer alltid till Bastard. Deras planka är ett måste. Och sen fortsätter jag gärna till L’Enoteca för ett glas extra gott vin.