Från Brasilien till FEW

Det här är Germano. Han är ruggigt bra på grafisk form och animation. Och han är en av stjärnorna i vårt filmteam. 

Berätta lite om dig själv, din bakgrund och hur du hamnade hos oss.

– Mitt namn är Germano Mombach. Jag kommer ursprungligen från Brasilien. Jag har jobbat med filmproduktion i olika roller i 12 år. Jag kom i kontakt med teamet på FEW Film när jag jobbade på filmproduktionsbolaget Santa Transmedia i Porto Alegre. Vi jobbade bra ihop vilket ledde till att jag flyttade till Malmö. 

Din titel är Film Art Director – berätta om din arbetsprocess.

– Jag är involverad i alla delar av filmarbetet. Först och främst handlar det om att förstå kundens syfte och mål med projektet och sedan sätter vi i arbetsgruppen filmkonceptet och själva idén. Här jobbar jag med hur idén ska berättas genom att använda story boards, style frames och referenser. 

– När idén är godkänd börjar produktionen. Den har tre tydliga faser. Fas 1 är själva förproduktionen. Det innefattar casting av skådisar och miljöer, vilken kamera vi ska använda eller om vi ska jobba med animation. Det vill säga allt som ska vara i filmen. Fas 2 är inspelingen och fas 3 efterproduktionen. Då redigerar vi, klipper, justerar ljus, lägger ljud och musik. Den här fasen involverar oftast två visningar med kund, en grov redigering som vi kallar offline-visning med feedback och sedan en visning av den färdiga filmen kallad online-visning. 

Vilket råd skulle du ge någon som ska köpa film?

– Film är oerhört kraftfullt och därför också väldigt effektivt. Men, precis som med all kommunikation, krävs det fokus. Många gör misstaget att de vill säga allt i en produktion. Då är det bättre att dela upp budskapen i flera produktioner. Är det en emotionell brand anthem-film, en reklamfilm, en aktiveringsfilm för en kampanj eller en informativ demo-film som behövs?  

Vad gör du när du inte jobbar? 

– Jag har alltid varit intresserad av grafisk formgivning, fotografi, teckna, konst och historieberättande överlag. Jag försöker alltid ha ett par parallella projekt igång på fritiden då jag fritt kan få utforska utan pressen från en deadline. När jag inte umgås med min flickvän det vill säga.

Kolla in några av Germanos arbeten här under eller på www.germanoheitor.com


FEW Film

Vi vet hur man gör din film oavsett om den ska vara lång, kort, fantasifullt animerad eller dokumentärt filmad.