Stjärnduo från Kollo till FEW

Viveca Bertilsson och Johanna Nyström är nya som projekt- respektive produktionsledare på FEW.

Vi har äran att hälsa den här glada duon välkommen till Malmö och oss. De kommer båda direkt från Kollo i Helsingborg där de jobbat som projektledare. Förutom att vara proffs på ordning och reda är de grymma på att kappsegla respektive att få priset på lösöret därhemma att slå i taket på Tradera. 

Viveca Bertilsson, account director.

Berätta lite om vad du gjort de senaste åren. 

– På Kollo arbetade jag som operativ projektledare med både kampanjer och butiksutveckling. Tidigare var jag kampanjchef på Yves Rochers nordiska kontor. Och innan dess drev jag en mindre reklambyrå i Helsingborg. I botten har jag en ekonomexamen från Växjö universitet med inriktning på marketing och management. 

 Beskriv dig själv som person med några meningar.

 – Jag är glad, noggrann och strukturerad. Bor med man och två barn på Råå – ett litet fiskeläge strax söder om Helsingborg. Uppväxt som exilskåning på småländska höglandet men hittade tillbaka till Skåne efter mina studier.  

Vad ser du fram mest mot i din roll som projektledare hos oss? 

– Att få vara med och påverka stora företags kommunikation och arbeta med ett 360-graders-tänk. Det ska också bli spännande att få jobba på en relativt stor arbetsplats där det finns många olika tjänster som ska samverka tillsammans för bästa resultat. Dessutom känns det redan efter några veckor som att jag har hamnat i ett härligt gäng!

Kan du nämna en sak som du är riktigt bra på som inte har med ditt jobb att göra.

– Jag älskar att kappsegla. När det kommer till segling får jag små horn i pannan och SKA vinna till varje pris.


Viveca och Johanna kommer båda direkt från Kollo i Helsingborg där de jobbat som projektledare.

Johanna Nyström, production manager. 

Kan du berätta lite om vad har gjort de senaste åren? 

– Jag har varit på Kollo i 6 år. Där har jag jobbat som operativ projektledare. Mestadels med kampanjer men även en hel del butiksutvecklingsprojekt. Under tiden har jag hunnit med barn nummer två i ordningen och den något omvälvande resan att flytta från lägenhet till hus. 

Beskriv dig själv som person med några meningar.

– Jag är positiv, ambitiös och en gnutta envis ;) Bor i Laröd norr om Helsingborg tillsammans med man och två busiga grabbar. Vårt gamla tegelhus från 50-talet har fått och får rätt mycket kärlek i form av renovering. Nästa spännande projekt blir kök. 

Vad ser du fram mest mot i din roll som produktionsledare?

– Det ska bli spännande att ingå i ett större team, vilket det finns möjlighet att göra på FEW. Sedan ser jag verkligen fram emot att lära mig mycket nytt. 

Nämn en sak som du är riktigt bra på vid sidan av jobbet.

– Jag är en fena på att sälja prylar på Tradera. Älskar när människor går bananas i budgivningar. Nackdelen kanske är att övriga i familjen inte alltid är medvetna om att deras prylar ligger i ett paket på posten på väg till någon annan.