Strandad stockholmare ny produktionsledare på FEW

Hon kommer från Stockholm, har ansvarat för några av Scanias största globala produktlanseringar på mer än två decennier och – häpp! - hon är vårt nya proffs på produktionsledning. Det här är Anna Häggström.  

Först. Nämn något som du är riktigt bra på utanför jobbet.

– Jag skulle vilja tro att jag är bra på att njuta av det vardagliga livet med två små barn. Annars är jag bra på att simma, har lätt för abstrakta pussel och har åtminstone tidigare varit grym på musikquiz i genren låtar från 80- och 90-talet. 

Berätta lite om vad du har gjort de senaste åren.

– De senaste åtta åren har jag arbetat som produktionsledare på Scanias globala marknadskommunikationsavdelning där jag bland annat drev två av företagets största produktlanseringar de senaste 25 åren. Innan arbetade jag i produktionsledande roller på bland annat kommunikationsbyrå och produktionsbolag för reklamfilm samt långfilm. Sedan november förra året är jag inflyttad till Malmö tillsammans med min sambo och våra två barn.

Beskriv dig själv som person med några meningar

– Jag är en lättsam och nyfiken person som har nära till skratt och som trivs bäst i sällskap av andra, även om jag emellanåt har behov av att dra mig undan och få försjunka i egna tankar.   

Har du något tips till den som vill bli en duktig produktionsledare?

– Alla har sitt sätt att arbeta på men jag tycker det hjälper om man har lätt för att samarbeta, gillar att det händer mycket, även oförutsedda saker, samt i grunden är en optimist som tror på att det mesta löser sig.

Vilken bok ligger bredvid sängen just nu?

– En oöppnad självbiografi av Anthony Bourdain.

Slutligen. Nämn något som inspirerar dig just nu.

– Att sommaren snart är på väg och alla stränder i Skåne som jag har framför mig att upptäcka.